Négy keréken Üzbegisztánban

Négy keréken Üzbegisztánban

Üzbegisztán minden egyes alkalommal valami új és érdekeset kínál. Nem kell feltétlenül valami nagyon népszerű látványosságot keresni, itt szó szoros értelemben minden érdekes. Számomra főleg az, amit nem keresek, amire … Tovább »

Az üzbég plov

Az üzbég plov

Az üzbegisztáni utazásom során beleszerettem egy helyi ételspecialitásba. Ez nem más, mint a plov. A korábbi írásaimban már esett róla szó. Már egy ideje terveztem, hogy írok róla, de a … Tovább »

Üzbegisztán 3. rész

Üzbegisztán 3. rész

A táj, főleg Szamarkand előtt, csodás volt, legalábbis nekem nem mindennapiak voltak azok a kopár hegyek. Két órás út után megérkeztünk Szamarkandba. Első célpont a vasútállomás volt. Meg kellett vennünk … Tovább »

Üzbegisztán 2. rész

Üzbegisztán 2. rész

Buhara egy ősi kb. 2700 éves város. Nagyon fontos állomása volt a selyemútnak. Na de sokat nem szeretnék írni a városról, mert az internet dugig van minden információval, amelyet én … Tovább »

Üzbegisztán 1. rész

Üzbegisztán 1. rész

Néhány évvel ezelőtt, egy céges utazás révén volt szerencsém eljutni Közép-Ázsia szívébe, a mesés Üzbegisztánba. Őszintén bevallom, alig tudtam valamit erről az országról. Amikor felmerült az utazás ötlete, hónapokon keresztül … Tovább »